Az Inda gépházblogja

Változás a blog.hu kommentezésében

Hamarosan változás történik a blog.hu hozzászólási rendszerében: csak regisztrált felhasználók számára tesszük lehetővé a bejegyzések kommentálását. Ez azt jelenti, hogy csak azok a látogatók tudnak kommentezni a blogokban, akiknek van blog.hu-s nickje. Erről tájékoztatni fogjuk a blogod látogatóit a kommentfelületen, és egyszerűbbé tesszük számukra a blog.hu nick létrehozását.

A változásnak több oka van. A legfontosabb az, hogy a következő hónapokban a kommentező rendszer nagyobb átalakításon esik át (jönnek az avatarok, a whitelist-alapú moderálás, stb), és a fejlesztést sokban egyszerűsíti az, ha egységesen kezeljük a hozzászólásokat. A másik fontos ok az, hogy szeretnénk, ha a felhasználói felület konzisztensebb lenne, jelenleg a tagok aktivitásait meg lehet nézni, üzenetet lehet nekik küldeni, a látogatókra viszont ezek a funkciók nem működnek. Az utóbbi időben elszaporodó trollok és spammerek elleni védekezést is megnehezíti a belépés néküli kommentezés.

Az adminfelületen ez azzal jár, hogy megszűnik a 'Bárki kommentezhet' mód, a jelenleg így üzemelő blogokat átállítjuk 'Belépett felhasználók kommentezhetnek' módba. Ez a változás egyébként a naponta keletkező hozzászólások 10-20%-át érinti.

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása