Az Inda gépházblogja

Feedproblémák a Blog.hu-n

Khm. A Bastille ostroma sem zajlott veszteségek nélkül, a keddi frontend-váltás is járt némi véráldozattal.

Az átállás folyományaként a Blog.hu által adott feedek formátuma egy kicsit megváltozott (többek között átírtuk GMT-ről szabványos magyar időre a publikálási dátumot). Ez sajnos azzal a kellemetlen következménnyel járt, hogy a feedolvasókban (pl. Google Readerben) olvasatlanként jelennek meg olvasott feedelemek, illetve duplázások is előfordulnak. Ez azért van, mert a picit megváltozott formátumú (dátumú) elemeket is új elemnek érzékelik az olvasók.

A Google Reader a bejegyzéseket nem azok publikálási dátuma, hanem az indexelés dátuma alapján rendezi és ezt a dátumot mutatja a listában. Így hiába van jól kitöltve a publikálási dátum, a változás miatti újraindexelés ideje jelenik meg a listában. (Ennek persze megvan a maga oka.) Az egeret a dátum fölé húzva meg lehet nézni a publikálási dátumot is. 

Ráadásul az átállás során az új és régi rendszer között néhányszor váltanunk kellett (más hibajavítások miatt), ezzel a kapcsolgatással még rontottunk is ezen a helyzeten.

A kényelmetlenségért elnézést kérünk, remélhetőleg a következő 1-2 évben nem változik a formátum, így nem lesz hasonló gubanc (eddig is elég változatlan volt, ez egy egyszeri alkalom, reméljük). Ha a szerdai nap folyamán olvasottá állítjátok a bejegyzéseket, többet nem fognak visszaállni olvasatlanná.

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása