Az Inda gépházblogja

Nedelin marsall emlékfutam - behaltunk

Nem, ez nem a Sasszem. A képen Bajkonur 41-es kilövőpadja látható, illetve ami maradt belőle. 1960. október 24-én itt robban fel tesztkilövésre előkészítés közben az R-16 jelű interkontinentális ballisztikus rakéta. A dolog emiatt még nem lenne híres - Bajkonurban több rakéta robbant fel, mint amennyi végül felszállt - viszont itt pusztult el Nedelin marsall is, aki - hogy a személyzetet bíztassa és sürgesse - 15 méterre a rakétától ült egy széken.

A kerülő után a lényeg: az iwiw.blog.hu esti forgalmának hála - karbantartás van a 'nagy' iWiWen - ma este 8-kor lehaltunk (121-es load, zsír!), de szerencsére mi is közel ültünk a szerverhez, így végül sikerült megszerelni heves on-the-fly statikolás és karcsúsítás útján.

Némi háttér: a blog.hu a b2evo blogmotorra épül, dinamikusan állítja elő az oldalakat. Ez persze csak akkor bírja a nagy terhelést, ha erős cache rendszer működik benne - fejlesztünk is ilyet, de még nincsen kész, és nem számítottunk a tesztidőszak alatt ekkora terhelésre. Az iWiW blog aztán mindent felforgatott :-)

Hát így esett, hogy bástyánk összeesett.

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása