Az Inda gépházblogja

Autosave teszt

Az egy nagyon régi - és nagyon kevés helyen megoldott probléma -, hogy a posztírás közben történő balesetek követeztében a félig megírt posztok elvesznek, a Gmailon kívül nem is tudom, hol láttam még autosave-et. De jó featúra, ezért hegesztettünk egy ilyet. Természetesen hipercool ajaxos megoldásról van szó, egyelőre kísérleti jelleggel építettük be az admin felületre, néhány felhasználónál működik csak (ha szeretnéd, hogy nálad is legyen, írj!). Szándékaink szerint mindenki be tudja majd állítani, hogy hány másodperces automatikus mentéseket szeretne. Milyen klassz lesz!

Akinek már működik, annak a poszt szerkesztése során 60 másodpercenként felvillan a kis "automatikus mentés" felirat, de különösebben nem kell vele törődni, nem blokkolja a munkát. Ha elszáll a böngésző, elmegy az áram/hálózat vagy egyéb tragédia történik, egyszerűen csak kezdjétek el újra szerkeszteni az adott posztot és vissza fogja tölteni a legutóbbi automentett állapotot - ez persze az új posztokra is igaz. Posztonként külön autosave buffer van, tehát ha elkezdtek egy másik posztot szerkeszteni, az előző félbetörött szerkesztés még megmarad. Ha a remek autoload ellenére mégis az adatbázisban tárolt (vagyis a legutóbbi, direkt, gombnyomással elmentett) verzióra lenne szükséged, nyomd meg a beszédes nevű, kicsit még bénán kinéző "Cancel Autosave" gombot!

A cucc egyelőre kimondottan (direkt!) bénán néz ki az admin felületen, mert még gondolkodunk azon, hogy a felhasználó felé ez legyen-e a végleges felület vagy más (pl. kétfüles posztok, egyikben az utoljára mentett verzió, a másikban (csak ha van) az automentett verzió, mit gondoltok?).

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása