Az Inda gépházblogja

Creative Commons a Fórumokon

Az Index Fórumokon nemrégiben bevezettük a hozzászólások (és más, a fórumba feltöltött tartalmak) szerzői jogainak korszerűbb, differenciáltabb kezelését a Creative Commons (cc) használatával. Mostantól minden hozzászólásodhoz lehetőséged van megadni egy cc-licencet. (A hozzászólásszerkesztőben található legördülő menüből kell kiválasztanod a megfelelő licencet.)

Amennyiben nem állítod be külön, úgy az alapértelmezett (copyright Index.hu Zrt.) licenc érvényes majd a hozzászólásodra vagy a feltöltött tartalmadra. Egy-egy topikban minden hozzászólás mellett látható egy-egy cc-licenc fog megjelenni a hozzászólás ideje és sorszáma között.A listában csak a licenc nevét láthatod, ha többet szeretnél tudni, akkor látogass el a Creative Commons oldalaira. A Creative Commons bevezetésével rugalmasabban tudod szabályozni, hogy mások, fórumozók vagy akár az Index hogyan használhassa föl az általad létrehozott tartalmakat. A Fórumokon használt licencek a magyar jogban is elfogadott Creative Commons 2.5-ös licenceknek felelnek meg.

Fontos tudni, hogy minden korábban született hozzászólás automatikusan megkapta a "copyright Index.hu" szintet. A hozzászólások cc-szintje utólag nem változtatható meg. A Creative Commons licencek bevezetése miatt természetesen megváltoztak a Fórumok felhasználási feltételei is. Az új felhasználási feltételeket elolvashatod itt.

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása