Az Inda gépházblogja

Feltöltési nehézségek 10-es Flash-el az Indafotón

Múlt héten adta ki az Adobe a Flash player 10-es verzióját, amiben letiltották azt a funkciót, amit az Indafotó feltöltője a tallózás/browse ablak megnyitására használ. Ha múlt hét óta olyan problémával találkoztatok, hogy az új fotó hozzáadása linkre kattintva, nem történik semmi akkor jó eséllyel 10-es flash van telepítve a gépetekre.

Több átmeneti megoldás is létezik:

  • Tegyétek vissza a 9-es Flasht és tartastok ki még pár napig 10-es nélkül.
  • Még ma választhatóvá tesszük a régi feltöltő felületet, így akinek nagyon fontos a 10-es Flash az egyenként avagy zippelve fel tudja tölteni a képeit.
  • Windowsos felhasználók gond nélkül használhatják az XP Közzététel varázslót (Publishing wizard), illetve a Vista Fotótárat azt nem érinti ez a változás. XP-sek itt, Vistások pedig itt találnak segítséget a használatához.

Ezekben a napokban frissítjük a feltöltő alkalmazást, az új verzió már kompatibilis lesz a 10-es Flash-el is.

frissítés: 10-es Flash-el gond nélkül működik a feltöltés, viszont a frissítés annyi változást hozott, hogy egy link helyett egy Flash felületre kell kattintani. Egyes Adblock verzióknál előfordulhat nem jelenik meg az "Új fotók hozzáadása" gomb, mert a szoftver blokkolja a Flasht. Ebben az esetben az Adblock letiltása segít csak.

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása