Az Inda gépházblogja

A Blog.hu hirdetési rendszere dióhéjban

A beharangozó után megpróbáljuk röviden összefoglalni a blog.hu új hirdetési rendszerének fontosabb elemeit.

Mit tud a két hirdetési modell?
A Csizmás Kandúr (hirdetésmentes blog) esetében a blogra nem rakunk hirdetést, és te sem rakhatsz. Ez alól egy kivétel van: te rakhatsz ki saját ETARGET hirdetést. A Kétpúpú Teve (megosztott felületes blog) esetében két fix helyre (ezeket lásd lejjebb vagy nézd meg ezen a blogon) rakunk ki hirdetést az oldalletöltések egyik felében, a fennmaradó félben pedig te rakhatsz ki saját hirdetést. A hirdetések bevételen nem osztozkodunk, mndenki saját zsebre dolgozik a saját felületén.

Mikor kerülhetek a jövőben index címlapra?
Ezentúl a szerkesztők a kétpúpú Tevékből válogatnak az Index címlapjána blogajánlóba. Kivételes alkalmakkor Csizmás Kandúrok is kikerülhetnek, de ez ritka lesz, mint a Fehér Holló.

Mikor indul a rendszer és mit kell tennie a bloggereknek?
A rendszer indulása napokon belül várható (lesznek, akik hamarabb kapják meg a lehetőséget, de néhány napon belül mindenki), ezután minden blognak hirdetési modellt kell választani. Ha beléptek az admin felületre, a következő oldallal találkoztok majd:

Ha nem tudtok azonnal dönteni (ebben segít majd egy részletesebb FAQ is), ezt a képernyőt egy hétig átugorhatjátok, utána viszont muszáj színt vallanotok.

Bármelyik megoldást választjátok, döntésetek nem végleges. A Csizmás Kandúrból bármikor válthattok Kétpúpú Tevére, fordított esetben ez kicsit bonyolultabb: teveségetek első három napján bármikor meggondolhatjátok magatokat, ezután viszont csak késleltetve, a következő hónap utolsó napján térhettek vissza a Csizmás kandúrra.

Hogyan fognak megjelenni a hirdetések?
A kétpúpú Teve modellben két fix hirdetési hely van: egy 310x232 pixeles (billboard) az első poszt után, illetve egy 160x290 pixeles (skybox) hirdetés. Itt a gépházblogon láthatjátok is, hogyan néz ki, illetve a rotálás (50%-ban indexes, 50%-ban saját hirdetés) is működik.

A screenshotokon láthatjátok, hogyan jelennek meg az indexes (bal oldali kép) illetve saját hirdetéseitek (jobb oldali kép).

Természetesen más méretet is használhattok, ha az nem lóg ki a 310x250-es illetve 160x290-es befoglaló dobozból (azért 250 a billboard megengedett magassága 232 helyett, hogy a 250 magas Adsense is beférjen).

Ezen felül a saját letöltéseiteknél definiálhattok további oldaldobozokat az oldalhasábos közös felület alatt, ide tetszőleges szöveges hirdetést rakhattok.

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása