Az Inda gépházblogja

Karácsonyi kommentfeatúrák

Több új funkcióval bővül a kommentezés. Ezek sorban:

Radar
A radar segítségével a téged érdeklő blogbejegyzésekhez írt kommentek frissülését követheted nyomon. Biztos sokszor előfordult már, hogy hozzászóltál egy blogban, aztán jól elfeledkeztél róla, pedig lehet, hogy neked fontos válaszok és további hozzászólások születtek. Ezentúl, ha hozzászólsz egy bejegyzéshez, az felkerül a radarra (de ezt persze kikapcsolhatod).

A radarra kétféleképpen lehet felvenni egy bejegyzést:

  • hozzászólsz, és bekapcsolva hagyod a csekboxot, így automatikusan rákerül a bejegyzés a radarra
  • minden kommentform alatt megtalálod azt a linket, amivel hozzászólás nélkül is fel tudod venni a bejegyzést a radarra

Lesz majd a Radar oldalán is egy form a bejegyzések hozzáadására, ide elég beírni az URLt. A későbbiekben itt külsős blogokat is fel lehet majd venni, egyelőre csak blog.hu-s blogokat tud figyelni a radar. Természetesen mindenki csak a saját radarját látja a blog.hu/radar címen.

A radar egyelőre bétaverzóban fut, ha hibát találtok, kérjük jelezzétek a szokásos címen (support kukac blog.hu).

A következő hetekben a radar a külsős blogok hozzáadásán kívül email-értesítővel, feeddel és több beállítási lehetőséggel is bővülni fog.

További segítség a FAQ-ban.

Komment RSS
Azoknak, akik inkább feedolvasójukban követnék az érdekesebb posztok bejegyzéseit, minden kommentlista alatt, megjelenítjük a bejegyzés hozzászólásfeedjének linkjét. (Ez egyébként eddig is létezett, csak nem volt elérhető a felületen.)
 

Válasz
A hozzászólások kiegészültek egy Válasz erre linkkel. Erre kattintva az adott hozzászólásra tudsz válaszolni. Kommented elejére automatikusan beillesztjük a nicket, akinek válaszolsz, és ezt linkeljük arra a hozzászólásra, amire válaszolsz.

Meghívás
Napokon belül élesedik a kommentezők meghívási lehetősége. Ha eddig regisztráció nékül lehett kommentezni a blogotokon, és vannak olyan kommentelők, akik elmaradtak a váltás óta, mostantól egy kattintással meghívhajátok őket a blog.hu-ba, így újra tudnak kommentezni. A régi bejegyzéseid regisztrálatlan hozzászólásai mellett találtok majd egy Meghívom gombot, ha erre kattintotok, a kommentelőnek küldünk egy levelet, amiben felajánlunk neki egy egyszerűsített regisztrációs lehetőséget (nickjét és emailcímét nem kell megadnia, csak a jelszót és a captchát). Természetesen ezt csak azoknál a kommentelőknél tudjuk megtenni, akik igazi emailcímet adtak meg.

Update (2008.12.30.16:30)

Frissült pár dolog:

  • van már Beállítások a radaron, néhány remek funkcióval
  • pl. ki lehet kapcsolni a csekbox default BE állapotát
  • be lehet állítani elévülést a régi bejegyzésekre, hogy ne kézzel kelljen leszedni őket
  • a komment alatt le is lehet venni a figyelést
    • a radarra nickválasztó került, hogy ne kelljen ügyeskedni a többnickeseknek
    • a neked szóló válaszokban a nicked ki van sárgítva a kommentek között és a radaron is

 

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása