Az Inda gépházblogja

Fórum karbantartás folyamatban

index forumok karbantartás, index.forum.hu

Az Index Fórum rendszerében, mindenki Törzsasztalában, az elmúlt 12 év alatt több mint 880 000 felhasználó majd 200 000 topikban közel 80 millió hozzászólást követett el. Ezt a sok adatot tárolja, kezeli és teszi elérhetővé a forum.index.hu

Az elmúlt időszakban folyamatos erőfeszítéseket tettünk, hogy látható és érezhető leállásokat elkerülve biztosítsuk a rendszer működését. Sajnos ezek ellenére a hétvégén üzemzavart szenvedtünk el: az adatbázisrendszerünk gyakorlatilag felmondta a szolgálatot.

Az 2009. április 30. és május 2-a között létrejött hozzászólások akár visszaállíthatatlan kárt is szenvedhettek, ezekért elnézést kérünk. A múlt hét vége óta folyamatosan dolgozunk azon, hogy a rendszer folyamatos működtetése mellett a hibákat megjavítsuk.

Ezen a héten újratervezzük és átépítjük az adatszerkezeteket. Igyekszünk ezt a lehető legkevesebb leállással megoldani, tehát a Fórumot ez idő alatt is használhatjátok, új hozzászólásaitok nem vesznek el, válaszidő növekedések, lassulások azonban előfordulhatnak, illetve kedd éjjel (május 5.) egy körülbelül egyórás teljes leállásra van szükségünk.

Amennyiben a működéssel kapcsolatban hibát észleltek, kérjük jelentsétek azokat továbbra is a kapcsolat oldalunkon, ezeket előre is köszönjük.

Kérjük legyetek türelemmel, dolgozunk!

 

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása