Az Inda gépházblogja

Sürgős karbantartás az Indafotón

A hibát elhárítottuk - részletek a bejegyzés végén. Nagyon kevés számú usert érinthet még az esemény - ha ilyen vagy, olvasd el a bejegyzés alján, hogy mire kell figyelned és hogyan tudod jelenteni az anomáliákat, rossz működést.

kedd: 18:27

Elnézést azoktól akik most szeretnének fotókat feltölteni avagy nézegetni, nem várt esemény miatt kell karbantartást végeznünk kedvenc fotómegosztótokon.

Az oldalt amilyen hamar csak tudjuk visszaadjuk nektek, addig legyetek türelemmel.

 

Frissítés kedd 22:13

Az Indafotó újra megy. Ha hiányoznak képeid vagy úgy tűnik, hogy nem vagy regisztrálva VÁRJ még reggelig. Addigra minden a helyére kerül. Addig olvass Indexetvagy blogokat és légy még egy kicsit türelemmel. Köszönjük.

 

Frissítés kedd 0:24

Az előzetes várakozásainknál tovább fog tartani a helyreállítás. Reggel 8-kor frissítjük ezt a blogbejegyzést egy pontosabb időponttal. Addig is érvényes, hogy ha hiányoznak képeid, úgy látod, hogy nem vagy regisztrálva, vagy kitiltásra kerültél - ne keseredj el, dolgozunk rajta és csütörtök 1-én legkésőbb délutánra minden kép és indafotós a helyére kerül.

Frissítés szerda 11:45

A hibát egy tegnap délutáni üzemzavar okozta, ami miatt 3 órán keresztül az indafotósok egy része hibát tapasztalt a belépésnél, vagy nem találta a képeinek egy részét.

Az indafotósok 90%-a most már nem tapasztal hibát, a képeik is elérhetőek, új képeket is tudnak feltölteni - az Indafotó számukra megfelelően működik.

Ha te abban a 10%-ban vagy, aki hibát észlel akkor ma késő estig további türelmedet kérjük - az összes képedet visszamásoljuk friss biztonsági mentésből, hogy egyetlen fotód se veszhessen el - hidd el nekünk is ugyanolyan fontosak a képeid mint neked.

A képek visszamásolása viszont időigényes folyamat és körülbelül ma este 23:00-ig végzünk vele, utána a helyreállítás lezárásaképpen lehet, hogy újra leállítjuk az oldalt másfél órára.

A regisztráció a helyreállítás végéig szünetel.

Frissítés csütörtök 11:10

Még egy kis türelmeteket kérnénk, a visszamásolás a tervezettnél lassabbnak bizonyult. Ha elkészültünk, jelentkezünk. Köszönjük a megértést.

Frissítés péntek 01:14  

Készen vagyunk a helyreállítás 99.9%-val. Nem győzünk elnézést kérni, hogy ilyen komoly és főleg hosszan tartó hiba előfordulhatott - a lépéseket megtesszük a jövőbeli esetleges helyreállítások meggyorsításáért.

A lassúság oka részben a közel 2 terabájtnyi kép (~8.9 millió fájl) megmozgatása volt, tettük mindezt úgy, hogy az a közben normál terhelés mellett működő oldalt és a megosztott infrastruktúrán üzemelő többi oldalt ne veszélyeztesse - ezért is tartott 2 napig a teljes körű helyreállítás.

Függőben lévő esetek:

  1. 33 olyan indafotósról tudunk, akinek még hiányozhatnak képei. Velük felvesszük a kapcsolatot.
  2. Az albumok nyitóképeit még nem állítottuk vissza, ez holnap délelőtt fog megtörténni. Aki közben más képre állította át bármely albumának nyitóképét, az jegyezze meg, mert holnap meg fog változni.

Bármi mást tapasztaltok, jelezzétek itt kommentben, vagy írjatok a Kapcsolat oldalon nekünk. Ebben az esetben ajánlanám a kommentet inkább. Minden kommentet elolvasunk, de csak az üzemzavarhoz kapcsolódó panaszokat "fogadjuk" itt - minden mást a Kapcsolat oldalon keresztül tudtok intézni.

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása