Az Inda gépházblogja

Új keresőmotor az Index.hu Fórumon

Kedves Fórumozók!

Új keresőmotort helyeztünk üzembe a Fórumon, mely az eddigieknél gyorsabb keresési eredményekkel, és jóval több, a találatok számának pontosítására/csökkentésére szolgáló ún. lekérdező operátorral (speciális karakterek a keresőszavak mellett) segíti a keresést.

Ezzel egy időben helyet cserélnek a keresődobozok, a felsőben az Index.hu fórumaiban kereshettek, az alsó Fórumkereső blokk pedig külső fórumokban is szétnéz.

A keresés finomításához használható speciális karakterek (operátorok) közül néhány:

  • "és" kapcsolat: emeletes ágy (a kereső olyan hozzászólásokat talál meg, melyben mindkét kifejezés - nem feltétlenül egymás mellett - szerepel)
  • "vagy" kapcsolat: emeletes | ágy (a kereső egyaránt megtalálja azokat a hozzászólásokat, melyekben valamelyik kifejezés szerepel)
  • negatív feltétel: emeletes -ágy vagy emeletes !ágy (a kereső olyan hozzászólásokat talál meg, melyben szerepel az első, de nem szerepel a második kifejezés)
  • összetett kifejezés keresése: "emeletes ágy" (a kereső csak olyan hozzászólásokat talál meg, melyben az összetett kifejezés szerepel)
  • pontos sorrend: rácsos >> emeletes >> ágy (a kereső olyan hozzászólásokat talál meg, melyben a kifejezések ebben a sorrendben találhatók)
  • szótávolság: "emeletes ágy"~5 (a kereső olyan hozzászólásokat talál meg, melyben a kifejezések között 5 vagy kevesebb szó található, azaz pl. "emeletes létrás gyermek ágy" szerepel a találatok között, de az "emeletes házak szűk kapuin keresztül nehezen mozgatható ágy" nem.

Az operátorok teljes listáját megtaláljátok a kereső FAQ-jában.

Az új rendszerben megszűnik a nem kereshető szavak listája, a motor szinte bármilyen általános kifejezésre keres, természetesen olyan szavakra, melyek nem segítenek a tartalom megtalálásában (kötőszavak, névelők, igen, nem, stb.), továbbra sem ad találatot.

Az új keresőmotor üzembe helyezésénél természetesen előfordulhatnak apró zökkenők, ha ilyesmit tapasztaltok, azt a szokásos hibabejelentő topikban jelezzétek.

Üdv, Inda csapat

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása