Az Inda gépházblogja

Egyszerűbb rejtettalbum-funkció az Indafotón

Mostantól olyan rejtett albumod is lehet az Indafotón, amihez nem kell a látogatóknak belépniük az Indafotóba, viszont csak azok nézhetik meg, akiknek te elárulod az album pontos URL-jét (webcímét).

Miért van erre szükség és mikor kényelmes számodra ez a megosztás?

Korábban a rejtett album meghívásos alapon működött, úgy tudtad kontrollálni az album közönségét, hogy az arra jogosultakat (barátaidat, munkatásaidat) meghívtad a rejtett albumba, akiknek be kell lépniük az Indafotóba a fotók megtekintéshez.

Ez sok esetben kényelmetlen volt, hiszen nem lehettél biztos abban, hogy mindenkinek van Indapassa, és ha nem volt, nem kérhetted meg a nagymamád, vagy a külföldi évfolyamtársad hogy a képekért regisztráljon, így talán nem mindenkinek sikerült megmutatnod egy-egy kevésbé publikus albumod. Új szolgáltatás-elemünknek köszönhetően a látogatóknak nem kell belépniük a megtekintéshez, ennek ellenére az albumod nem jelenik meg a mindenki számára elérhető albumlistádban, sem a keresési találatokban.

Új beállítási lehetőségek a Képrendezőben

Hogyan használd?

A dolgod egyszerű; beállítod a rejtett címes megosztást, fogod az album URL-jét, és azt osztod meg cseten, emailben, közösségi szolgáltatásokban. Az ilyen albumokat is lakat jelöli a felületen, de nem piros, hanem zöld színű.

Az albumok státuszát a feltöltő oldalon kívül a Képrendezőben tudod változtatni, bármikor. Fontos! Ha egy rejtett album bármely képét publikus, mindenki által látható albumba másolod, akkor a kép maga publikussá válik. A képoldalakon, a kép adatai között lakat látszik, amennyiben a kép rejtett.

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása