Az Inda gépházblogja

Megújul az Indavideó

Menő tartalom, gyorsaság, megbízhatóság, egész estés játékfilmek, élő közvetítések, közösségi integráció, statisztika. Hosszan tartó, verejtékes fejlesztés után elindult a CEMP videómegosztójának 2.0-ás változata.

A fejlesztés nem kívánta forradalmi lángba borítani az internetet, csak egy megbízható, gyors, minden fontos funkcióval rendelkező, korszerű megosztó létrehozása volt a cél. Az új Indavideó stabilabban és tempósabban fogja győzni a milliós napi videóindításokat.

Az Indavideón eddig is sok volt a professzionális tartalom: innen szolgáljuk ki az Index, a Totalcar, a Velvet és a Dívány saját gyártású videóit, és sok tucat blogot és partnerszájtot is. A kiugróan népszerű ingyenes filmrovat játék-, dokumentum- és kisfilmek új csomagjával indul újra.

Mit kapnak a profik?

Az ügyes amatőrök és a szakmai felhasználók kiemelt szerepet kapnak az Indavideón: a pro státusz HD minőségű, praktikusan végtelen méretű filmek feltöltését engedi, amiket a szerkesztőség kiemelten kezel és a megosztón kívül az Index és a társlapok felületein is népszerűsít. Ezzel az Indavideó minden olyan magyar produkciós cég, zenekar, iskola, kreatív műhely, filmstúdió, tévécsatorna, reklámügynökség befogadó partnere kíván lenni, amelynek fontos, hogy sok nézője legyen. A nézettségről részletes statisztikát is kínálunk.

Mit kap a nép?

Bárki tölthet fel HD-ready, azaz 1280 x 720 pixeles videót, legfeljebb 500 MB méretben. Mindenkinek jár a szabadon testre szabható profiloldal. Bárki közvetíthet bármilyen eseményt élőben, akár választási nagygyűlést, akár őrsgyűlést.

Az Indavideó 2.0 ezentúl nyitott a közösségi oldalak felé mindkét irányban, azaz nem pusztán lájkolható rajta a tartalom, hanem a közösségi oldalak HTML-dobozait is beengedi a saját felületére.  Szintén kétirányú a kapcsolata a blogoszféra felé, ezentúl nemcsak beágyazni lehet róla videót posztokba, hanem közvetlenül a videók mellett ajánlhatóak külsős írott tartalmak is, így a jó videók segítenek olvasót terelni a jó blogokba.

A nép továbbá kézzel válogatott és szerkesztett címlapokat és csatornaoldalakat kap, minden nap klassz új tartalommal, hogy az Indavideó apránként – lassan – tényleg a tévézés egyik reális alternatívája legyen.

Mikor lesz kész?

Az új szolgáltatás hivatalosan december 1-től fut éles próbaüzemben, ezzel a kalapálásnak és csavarozásnak vége, és elkezdődik a soha véget nem érő, az elérhetetlen tökélyt áhító mániákus reszelés. Ha hibát találnál, vagy jobbító javaslatod van, kommenteld bátran ide.

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása