Az Inda gépházblogja

Nem publikus fotókat nem lehet kedvencelni az Indafotón

Mától a nem publikus - tehát titkos, vagy rejtett - albumokban lévő fotókat nem lehet kedvencelni az Indafotón. Ennek az az oka, hogy a kép, annak nem publikus státusza ellenére egy kis méretű thumbnailben megjelent publikus felületen is, az azt kedvencelő kedvencei között.

Ennek az állapotnak vetettünk most véget azzal, hogy levettük a kedvenc gombot a nem publikus státuszú képekről.

Ez egyben azt is jelenti, hogy kedvenceléssel rendelkező képeket, ha elrejtitek, akkor a kedvencek törlődnek róluk - erre a képrendezőben figyelmeztetünk is titeket. A meglévő titkos és rejtett képekről még nem töröljük automatikusan a kedvenceket, ezzel még két hetet várunk. Ha valakinek fontosabbak a kedvencei mint a nem publikus státusz, ez alatt az idő alatt publikálhatja a képeket úgy, hogy publikus albumba mozgatja át őket.

A facebook like gomb viszont maradt, egyrészt azért, mert a facebook az eleve nem publikus felület, és a facebookon belül minden egyén kellően pontosan be tudja állítani, a saját megosztásait.

Ha a saját baráti körötökkel meg szeretnétek osztani az albumot, de a nagy publikummal, az egész világgal nem, akkor használjátok a titkos - zöldlakatos - funkciót. Ebben az esetben a facebookon is simán meg tudjátok osztani a képeket, amit oda beposztoltok, azt minden arra jogosult megnézheti nálunk is.

Ha személyre szabottan szeretnétek megosztani a képeiteket, akkor használjátok a rejtett - piros lakatos - funkciót. Ebben az esetben csak az láthatja az albumot és annak képeit, akit meghívóban meghívtál.

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása