Az Inda gépházblogja

Hogyan válassz felhasználónevet és blognevet a Blog.huban

A névválasztás alapszabálya

A Blog.huban a kezdetektől érkezési sorrendben választhatsz nevet magadnak és a blogodnak. Egyszerre több neved és blogneved is lehet, amiket rajtad kívül más nem választhat mindaddig, míg te használod.

Bővebben

nick_1.pngNICK

az a fantázia-, művész-, vagy becenév, amivel Indapassal belépve blogolhatsz és kommentelhetsz. Amikor a Blog.huba regisztrálsz, választanod kell egyet, de később újakat is hozzáadhatsz a profilodhoz. A nickednek legalább 3 karakter hosszúnak kell lennie, és használhatod benne a magyar ábécé összes karakterét, bármilyen számot 0-9 között, illetve a + ! % = ( ) { } [ ] # < > \ | / * ~ . , ; ? § $ € _- ♥ karaktereket.

 

slug.png

SLUG

a blogod egyedi neve a webcímben. Meghatározott helye van, mindig a blog.hu végződés elé kerül, ponttal a végén. Mindig választanod kell egyet, mikor új blogot indítasz. A slug csak kisbetűket, számokat és kötőjelet tartalmazhat, és legfeljebb 50 karakter hosszú lehet. 

Mindkettő egyedi név a Blog.huban, a nick mindaddig, míg használja is, ahhoz a felhasználóhoz tartozik, aki regisztrálta. A slug pedig azé, aki regisztrálta, mindaddig, míg használja is.

Lehetőleg ne válaszd magadnak vagy blogodnak

 - mások polgári nevét,

 - védett márkanevet,

 - olyan nevet, amihez vélhetően másnak fűződik valamilyen joga,

 - célja a megtévesztés.

Jelezd a névben,

ha azt paródia, rajongói, vagy támogatói céllal hoztad létre. (Pl. nembloghuadmin, SzabóZ_függő, zsIndaLabs, stb.)

Ha baj van,

mert a nicked vagy slugod nekünk lesz gyanúsan megtévesztő, a jogos tulajdonosa jelzi, hogy nincs jogod használni,

 - kérhetünk, hogy változtasd meg,

 - átnevezhetjük, amiről tájékoztatunk,

 - de törölhetjük is.

Most, hogy mindezeket tudod, biztosan sikerül frappáns, jól csengő, csak rád illő nevet választanod magadnak vagy a blogodnak. Ha kétségeid merülnének fel, ne habozz, írj nekünk a support kukac inda pont hu címre, segítünk!

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása