Az Inda gépházblogja

Frissítettük a Blog.hu felhasználási feltételeit

Ideje volt korszerűsítenünk a Blog.hu felhasználási feltételeit, mert a változó tartalomelőállítási szokások és felhasználói igények számos ponton újraszabályozásért kiáltottak. 

Röviden

Megváltoztak a Blog.hu Általános Szerződési Feltételei, melyeket itt érsz el

tl;dr a legfontosabb újdonságok

Told a kontentot!

2.2.2 Amennyiben a Blogba 6 (hat) hónapon keresztül nem kerül friss bejegyzés feltöltésre, a Szolgáltató a Blog webcímét – az egyes Blogtípusoknál leírtak szerint – átnevezheti. Az átnevezés során a Hirdetésmentes Blog új neve oly módon kerül meghatározásra, hogy az tartalmazza a Blogban eredeti webcímét, kiegészítve az utoljára élesített poszt dátumának évszámával (példa erre: az elmúlt 6+ hónapban nem frissült valami.blog.hu az esetleges átnevezéskor a valami2018.blog.hu webcímet kapja, foglaltság esetén a hónappal együtt a valami201802.blog.hu címet). Ha a webcím átnevezésére a névhasználatra igazoltan jogosultak kérése alapján kerül sor, arról a Szolgáltató előzetesen tájékoztatja a Blog Admin szerepkörű Felhasználóit[a] azzal, hogy 30 napos határidővel lehetőségük van a Blogot átnevezni.

Az átnevezést követően az átnevezett Blog éles marad, a hozzáférés a korábbi jogosultaknak biztosított.

Mindenkit arra bátorítunk, hogy kezdjen el blogolni, és ne hagyja abba. Ne akadályozza ebben, hogy egyre kevesebb az olyan blognév (slug), ami még nem foglalt. Akinek esze ágában sincs blogolni, de jó előre lefoglalt pár jól csengő blognevet, kezdje el használni a blogjait arra, amire való, blogolásra. Fontos alapelvünk, hogy nem vesszük el, nem töröljük visszavonhatatlanul a nálunk gyártott kontentedet. (Néhány minősített, törvényben rögzített esetet kivéve, persze). A fenti szabályt ott alkalmazhatjuk nagy eséllyel, ahol a regisztráció óta egy pixel kontent nem keletkezett. Előfordulhat, hogy évek óta nem frissült blog nevéból azóta márkanév lett, vagy valaki más szerzett jogot időközben a használatára. Van olyan is, amit egyszerűen csak magára hagytak pár poszt élesítése után. Ha olyan blogod van, ami valaha aktív volt, minden esetben szólunk, mielőtt új néven (sluggal) biztosítjuk a tartalmát az utókornak, amihez hozzáférést is adunk a korábbi jogosultnak.

Mindenki lehet akárki, de valaki is lehetsz, ha akarod

2.3.3 Szerzői Blogok

Egy Blog akkor minősülhet Szerzői Blognak, ha annak legalább egy Admin szerepkörű Felhasználója Szerzőként regisztrál.

A Szerzői Blogok lehetnek Szerzői Hirdetéses és Szerzői Hirdetésmentes Blogok. A Szerzői Blogok esetében a Szolgáltató 6 hónapos inaktivitás esetén is csak harmadik személy kifejezett kérése esetén nevezi át a Blogot, automatikusan nem. A Szolgáltató az átnevezést megelőzően 30 naptári nappal értesíti a Blog Admin szerepkörű Felhasználóit az Indapass rendszerében regisztrált e-mail címükön keresztül.

Az ős-internet alapélménye az anonimitás volt, az lehettél, aki akartál éppen lenni. Tízfős társaság is, különböző nickkeken magaddal vitatkozva, egy csetszobában. Ma már a bloggerek zöme szeretné, ha az olvasói/követői tudnák róla, ő ki a csuda, valóban, IRL, for real. A nevét adja a tartalomhoz, amit csinál. Szándékosan, örömmel. Látszik, hogy fontos neki a tartalom, nekünk pedig fontos ő. Ha a nevedet adod a dolgaidhoz, az anonim felhasználóknál erősebb jogokat szerzel. A Szerzőként megillető jogokért a bloghus profiloldaladon a profil szerkesztése gomb mögött tudod a nevedet adni. Nem kell magad igazolnod, mikor megadod. Majd amikor ügyintézel nálunk, mert a blogod másik adminja kizárt a blogodról, vagy mert egy imperszonátor a nevedet használja, vagy épp fizetnénk azért, hogy posztot írj, jól fog jönni, ha te te vagy. 

Adminabb az adminnál, ki az?

2.5.4 Bloggazda 

2.5.4 Bloggazda A Bloggazda szerepkört a Blogon egy időben egy adott Admin szerepkörű Felhasználó töltheti be. A Bloggazda szerepkör lényege, hogy azt a Blogon a szerepkörrel rendelkező Felhasználón kívül egyéb Felhasználó nem módosíthatja. A Bloggazda szerepkört a Felhasználó új Blog regisztrációja során automatikusan megkapja. A Bloggazda szerepkört mindenkor betöltő Admin szerepkörű Felhasználó átruházhatja másik, a Blogban szintén Admin szerepkörű Felhasználóra. A Bloggazda szerepkör bevezetése előtt regisztrált Blogok esetében Szolgáltató a Bloggazda szerepkört a következő szabály szerint osztotta ki: amennyiben a Blognak egyetlen Admin szerepkörű Felhasználója van, a Bloggazda szerepkör hozzá került. Amennyiben a Blognak egynél több Admin szerepkörű Felhasználója van, a Bloggazda szerepkör 2019.09.11. napján azon Admin szerepkörű Felhasználóhoz kerül, aki 2019.09.11. napját megelőző legközelebbi időpontban hozott létre bejegyzést a Blogon. A Bloggazda szerepkör átruházásával a Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Blog Admin szerepkörű Felhasználója lesz, mely szerepkört a mindenkori Bloggazda módosíthatja, vagy megszüntetheti.

A tenmagukban blogolókat nem érinti, de a két vagy több admin jogú szerző közös blogján borulhat a harmónia, és egy pillanat alatt Aranka és Csengő Zoli is a blogon kívül találhatja magát, de az is megtörténhet, hogy Aranka dob ki mindenkit, de persze a tepsiszettet megtartja. Ezért csináltuk meg a Bloggazda szerepkört, ami nem ad több hozzáférést, mint az adminjog, de egy fontos dolgot tud: érinthetetlen. A Bloggazda státuszt egy admin viselheti egy időben, átruházhatja, de vissza is csak átruházással kaphatja. Az egyszemélyes blogoknál és ezentúl minden újnál az egyetlen adminhoz tartozik, a több adminos blogokon pedig egységesen, annak az Adminnak állítjuk be a Bloggazda státuszt, aki  2019.09.11. 00:00-t megelőző legközelebbi időpontban hozott létre posztot a Blogon.

Van az a pénz!

5.2 A Felhasználó díjfizetés mellett kérheti, hogy a Szolgáltató a Blog egyes szerkesztett Tartalmait a mindenkori kiemelési csomagajánlatokban foglaltak szerint kiemelje a Szolgáltató által szerkesztett egyes tartalmi ajánlókba. Amennyiben a kiemelést a Felhasználó kéri, úgy vállalja, hogy előre megfizeti a Szolgáltató részére a választott kiemelési csomag mindenkori díját.

Címlapra röpítheted haikuidat, de legálisan, transzparensen, trükkök nélkül címlapra kerülhet a saját vagy mások portékáját ajnározó posztod is. Mi minden esetben jelöljük, hogy a kiemelés (pénzzel) támogatott, a te felelősséged, hogy a posztban jelöld, ha a tartalom reklámcélú.

Partner program

2.3.4 Partner Blogok

Egy Blog akkor minősülhet Partner Blognak, ha annak legalább egy Admin szerepkörű Felhasználója részt vesz a Szolgáltató által létrehozott mindenkori Partner Programban.

Ha jól írsz, sokan olvasnak, előfordulhat, hogy felkérünk tematikus vagy szponzorált posztok írására. Jelenleg mi keresünk meg, később lehet, hogy te megad is jelentkezhetsz a programba. Pillanatnyilag nincs még publikus partnerprogramunk. Ha lesz, tudni fogsz róla.

Ezek talán a legfontosabb újdonságok, a Bloggazda szerepkörről néhány napon belül külön szájbarágót küldünk az Adminoknak, erre a blogadminban, adminüzenetként számítsatok!

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása