Az Inda gépházblogja

Júliusi Indafotóséta - Lágymányosi híd és környéke

Elkezdődött a  nyár, aki teheti, vízparton tölti minden idejét - ez alól mi sem vagyunk kivételek, így júniusban fotóséta helyett inkább kipróbáltuk a timeshootingot.

Július elején viszont tartunk egy sétát, mégpedig egy meglehetősen népszerű helyszínen, többé-kevésbé közkívánatra!

Találkozzunk a Kopaszi-gát bejáratánál, július 8-án kedden este 7 és fél 8 között. Megnézzük a Kopaszi-gát parkját, majd átsétálunk a Lágymányosi hídon a Művészetek Palotájához és a Nemzeti Színházhoz. Addigra lemegy a nap - mostanában fél 9 és háromnegyed 9 között nyugszik - így a MüPát és a hidat a pesti oldalról már naplemente után tudjuk fotózni.

Ha még van időnk és energiánk, végigsétálhatunk a Millenniumi sétányon, a Petőfi hídig, itt épült, illetve még mindig épül néhány új irodaház, nem is beszélve a Corvinus Egyetem új épületéről, ami este szintén szépen ki van világítva.

Akinek van, hozzon állványt és nagy fényerejű objektívet, nagyrészt esti fotózás lesz. Ha csak kompaktod van, akkor se keseredj el, bárki szívesen kölcsönadja az állványát! A használandó címkék, a szokásos fotóséta és lágymányosi_híd! Gyertek minél többen, már rég találkoztunk!

Aki nem ismerős Dél-Budán, a Kopaszi gátat a legkevesebb gyaloglással a 103-as busszal tudja megközelíteni Pest felől. A busz a Népliget metrómegállótól indul és a Pázmány Péter sétány megállónál kell leszállni. De lehet jönni 4-6-os villamossal a Petőfi híd budai hídfőjéig, és lesétálni a Lágymányosi hídig, vagy akár HÉV-vel a Boráros térről egy megállót és átsétálni a hídon.

Képek: lágymányosi_híd és lágymányosi címkével:

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása