Az Inda gépházblogja

Ismét a kommentezésről

Mint tudjátok, múlt péntek óta nem lehet belépés nélkül kommentezni a Blog.hu blogjain. Mivel ez egy sokakat érintő változás, a héten megpróbáljuk továbbkövetni a hatását.

A kommentezési kedv visszaesése egyelőre nem jelentős, szombaton tíz, vasárnap viszont már csak két százalékkal született kevesebb komment az előző heti értékekhez képest. Természetesen ezek alapján még korai lenne megítélni a helyzetet, de a hét végére már pontosabban látunk.

Mivel sok helyről jeleztétek, hogy aggódtok a kommentezők számának visszaesésétől, külön mérjük azoknak a blogoknak a kommentszámait, ahol eddig lehetett belépés nélkül is hozzászólni, illetve kiemelten figyeljük a kis blogok kommentforgalmát. Ha az aggodalmak beigazolódnak, reagálni fogunk. Természetesen mi sem szeretnénk, hogy csökkenjen a kommentezési kedv, de egyelőre várunk pár napot, hogy jobban lássuk a trendeket.

Addig is, a kommentezés már a héten két új funkcióval bővül:

  • lehet válaszolni konkrét kommentre, a válaszba belekerül a link az eredeti hozzászólásra,
  • lehet figyelni azokat a posztokat, ahova kommenteztünk (ez egy a hozzászólás elküldésekor választható opció) egy oldalon, ahova beömlik minden olyan komment, ami a mi kommentünk után keletkezett egy posztban, kiemelve a direktben nekünk válaszoló hozzászólásokat (ez leírva bonyolultabb, mint majd a felületen lesz.)

Az első változtatás inkább funkcionális, ami a kommentek közötti tájékozódást segíti, a második célja pedig az, hogy a kommentezők aktivitását növeljük - számtalanszor fordul elő, hogy kommentezünk valamit egy blogban, de másnap már nem megyünk vissza megnézni, jött-e rá válasz, ezen segít ez a featúra. Részletek napokon belül!

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása