Az Inda gépházblogja

Bejelentkezik az Indafon

Másfél hónapja indult el az Indafon: az a webes telefonszolgáltatás, amely a böngésződet köti össze vezetékes és mobiltelefonok millióival, illetve amely lehetővé teszi, hogy ismerőseiddel - számítógépeitek segítségével - mindig ingyen telefonálhassatok. Az elmúlt hetekben sok visszajelzés érkezett tőletek, dícséret és kritika egyaránt, utóbbiak közül a legtöbb hasznos tanács a funkciók javításához. Köszönet érte.

A jövőben itt, az Inda gépházblogjában szeretnénk folyamatában is beavatni titeket az Indafon körüli aktualitásokba, fejlesztésekbe. Itt olvashattok majd az új szolgáltatásokról, esetleges karbantartásokról, és persze kíváncsiak vagyunk a véleményetekre. Írjatok, kommenteljetek, a fontosabb észrevételekre, bejegyzésekre külön is igyekszünk válaszolni.

Ha valakit részletekben is érdekel néhány információ a rendszerről: az Indafon egy SIP telefon, a telefonkliens flashben készült, a futtatáshoz legalább 8-as flash player szükséges. Célunk volt valamennyi, a desktop alkalmazásokban fellelhető fontos telefonfunkciót adaptálni a böngészőbe. Így a számítógépek közötti ingyenes telefonálás, konferenciabeszélgetések és chatelés mellett nagyon olcsón lehet hálózaton kívülre tárcsázni, SMS-t küldeni, illetve csoportos üzeneteket küldeni.

De mindenkinek van ingyenes hangpostája, komplett historyja, stb. A hívások indításához egy ActiveX vezérlő telepítése és futtatása szükséges, ez mondja meg ugyanis a böngészőnek hogyan tud telefonként viselkedni.

A vezérlő Internet Explorert kíván, a többi funkció viszont ennek hiányában is elérhető FireFoxban, Operában, vagy egyéb böngészőkben, ahol a megfelelő flash player telepítve van. Mi pedig folyamatosan dolgozunk az Indafon más böngészők és platformok felé nyitásán is. A frissítések és hibajavítások folyamatosak: ha hibába botlotok jelezzétek, az Indafon oldalon lévő „hibát jelentek” link logot is küld, azon keresztül különösen sokat segíthettek. Sok jó beszélgetést.
Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása