Az Inda gépházblogja

Google Analytics mérőkód beillesztése a blogokba

Drága bloggerek!

Szeretnénk megkönnyíteni, de egyúttal egységesíteni is a sokatok által használt Google Analytics mérőkódjának beillesztését a blogokba. A jövőben nincs más dolgotok, mint a mérőkód azonosítóját beillesztenetek az admin Beállítások/Google Analytics menüpontjában, és a mérés anélkül is tökéletesen működik majd, hogy kódokat másolnátok a blogotok HTML-ébe.

A kényelmi szolgáltatás bevezetésével együtt arra kérünk, hogy kizárólag ezt a lehetőséget használjátok, azaz a továbbiakban ne a Google Analytics-től kapott mérőkódot illesszétek a blogba, hanem a mérőkód azonosítóját, melyet webes tulajdonságok azonosítója néven találtok meg. (A sablonba illesztéskor a rendszer hibaüzenettel figyelmeztet és nem menti a módosítást!)

Ennek megfelelően a korábban használt Google Analytics kódok automatikusan törlődnek a  sablonokból, helyettük a követőkód azonosítóját illesztjük be, amit megtaláltok az admin fenti menüpontjában.

Google Analytics azonosítód: ide másold a követőkód azonosítóját.

Másodlagos Google Analytics azonosítód: ha Google Analytics expert vagy, akkor ide teheted a második követkődod azonosítóját.

Nem használod a Google Analytics-et, de érdekel? Itt találszó róla leírást. A Blog.hu saját statisztikai modulja természetesen a jövőben is a rendelkezésetekre áll. Esetleges kérdéseiteket a mérőkód azonosítójának beillesztéséről a Blog.hu support címén tehetitek fel.

Jó mérést és analizálást!

Inda csapat

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása