Az Inda gépházblogja

A domain új, minden más a régi. Új emailcímeddel zavartalanul tovább levelezhetsz

Semmi nem tart örökké, különösen az internet szédítő tempóban fejlődő világában. Ki gondolta volna valaha, hogy nem lesz iWiW, leszokunk a Foursquare-es becsekkolásokról, kikopik az Instaweather, és végül nem tarol az Indanet, a magyar emberek fészbukja. Az elmúlt 10 évben mi is engedtünk már el szájtokat, hogy a legfontosabb szolgáltatásainkat, a Blog.hu-t, a Fórumokat, az Indamailt használó, olvasó, író felhasználóinkra koncentrálhassunk. Így teszünk most is, amikor az Indamailt zavartalanul használhatja tovább felhasználóinknak az a kisebb százaléka is, akiknek csak az év végéig tudjuk biztosítani az emailcímükhöz tartozó domaint. Jó eséllyel azért vagy itt, mert közéjük tartozol, és érdekelnek a részletek és a lehetőségek. Olvass tovább, és mindenre kapsz választ. 

A domain, ami eddig az emailcímedhez tartozott, december 31-ig működik nálunk. A postafiókod úgyanúgy eléred, korábbi leveleidet ugyanúgy megtalálod ezután is, új emailcímeddel pedig zavartalanul tovább levelezhetsz. Választhatod a korábbi címedből készült, automatikusan neked járó emailcímet, de dönthetsz úgy is, hogy csak a @ előtti aliasodat tartod meg azon a domainen, ahol még nem használja más, de akár választhatsz megadnak egy teljesen új aliast is, a három állandó domainünk (indamail.hu, webmail.hu, vipmail.hu) közül a neked szimpatikussal.

Oké, de mi ez az aliasod meg domained dolog?

 

Több lehetőség közül választhatsz, amikor beléptél vagy legközelebb belépsz az Indamailbe

1

rögtön elfogadhatod az automatikusan neked járó új emailcímedet, amit a mostaniból készítettünk úgy, hogy az aliasod és a domained közé, a @ helyére pont került, indamail.hu végződéssel. Ebben az esetben december 31-ig a mostani mellett már az újon is tudsz levelet fogadni, az elküldött leveleid pedig már az új emailcímedről mennek. December 31. után már csak az új emailcímedre kapod, és azzal is küldöd az emailjeidet. Automatikus emailcímed így néz ki:

aliasod.domained@indamail.hu 

2

további lehetőségként megnézheted, hogy a mostani aliasod melyik állandó domainünkkel szabad, de új aliast is választhatsz. Miután döntöttél, december 31-ig a mostani mellett már az új emailcímeden is tudsz levelet fogadni, az elküldött leveleid pedig már eleve arról mennek. December 31. után már csak az új emailcímedre kapod, és azzal is küldöd az emailjeidet. Választott emailcímed így nézhet majd ki:

aliasod@indamail.hu   aliasod@vipmail.hu   aliasod@webmail.hu
barmi@indamail.hu    barmi@vipmail.hu    barmi@webmail.hu 

3

dönthetsz úgy, hogy nem döntesz, akkor a mostani emailcímedre december 31-ig megérkezik minden levél, küldeni is ezzel fogsz, december 31. után azonban már csak az automatikusan neked járó emailcímed él, amit a mostaniból készítünk úgy, hogy az aliasod és a domained közé, a @ helyére pont kerül, indamail.hu végződéssel. Ha mégis szimpatikus az első két lehetőség, december 31-ig még mindig választhatsz közülük.

Oké, de mi ez az aliasod meg domained dolog?

 

Az Indamailben kiválasztottam és elfogadtam az új emailcímemet, hogyan tovább ha
belépéshez az Indamailes emailcímemet szoktam használni?

Használd az új emailcímedet és a szokásos jelszavadat az Indamail kezdőoldalán vagy bárhol, ahol Indapass kell a belépéshez! +

belépéshez az Indapasshoz tartozó más emailcímemet szoktam használni?

Nem változik semmi, a megszokott módon léphetsz be az Indamail kezdőoldalán vagy bárhol, ahol Indapass kell a belépéshez.

Facebookkal szoktam belépni?

A megszokott módon léphetsz be az Indamail kezdőoldalán vagy bárhol, ahol Indapass kell a belépéshez. +

POP3-mal levelezek, a weben ritkán szoktam belépni?

 Állítsd be új emailcímedet és a szokásos jelszavadat a leveleződben! És ne felejts el néha az Indamail kezdőoldalán is belépni.

Nem döntöttem még az új emailcímemről

December 31-ig még bármikor megteheted, addig is a megszokott módon léphetsz be. December 31. után, az Indapassodhoz tartozó más emailcím híján csak az automatikusan neked járó emailcímmel és a szokásos jelszavaddal tudsz majd belépni az Indamail kezdőoldalán vagy bárhol, ahol Indapass kell a belépéshez. +

 

Nézd végig, milyen oldalakon és mobilappokban regisztráltál a mostani címeddel 

A legtöbb szájt és mobilapp emailben értesít, amikor az ottani profiloddal, fiókoddal kapcsolatos dolog történik náluk, az ilyen értesítőket az elmúlt 30 napból a Közösségi mappában találod. December 31. után akkor kapod meg ezeket, ha az ottani regisztrációs profilodban, fiókodban beállítottad az új emailcímedet. Javasoljuk, hogy tedd is meg, mert a fontos, visszaigazolást kérő emaileket csak így kapod majd meg tőlük. Ezekre gondolj!

Ahol a belépéshez a mostani indamailes címedet használtad, ott mindenképpen add meg az új emailcímedet december 31-ig!

Értesítsd barátaidat és üzletfeleidet

Miután kiválasztottad az új emailcímedet, rögtön értesítheted is a címlistádból fontos kapcsolataidat a változásról. Bár leveleid feladója a választásod pillanatától az új emailcímed lesz, a címzettnél változatlanul a korábban megadott keresztneveddel, vezetékneveddel, álneveddel jelenik meg az emailed. Javasoljuk, hogy új címedet használd az aláírásodban, vagy írd meg automatikus válaszként (távollét). Ezeket egy szuszra be tudod állítani a beállítások alatt.

Kérdések, amit magunknak is feltennénk (FAQ)

Honnan tudom meg, hogy engem is érint-e ez a dolog? 

Ha érint, már tudsz róla, vagy amint belépsz az Indamailbe, megtudod. Egyébként nem kell foglalkoznod a dologgal.

Nekem kell a mostani emailcímem! Hogyan tarthatnám meg mégis?

Ebben a formátumában sehogy. Az automatikusan neked járó új emailcímedben a @ előtti részbe került minden a mostani címedből, így tudod, ha kicsit más formátumban is, de többé-kevésbé megtartani. Az automatikusan neked járó emailcím így néz ki: aliasod.domained@indamail.hu.

De miért nem maradhatott minden a helyén?

Mert december 31-ig használhatjuk azt a domaint, ami az emailcímed végén van.

És utána akár az enyém is lehetne a domain, ha megvenném?

Elméletben akár igen, persze nem tőlünk, mert nem lesz a mienk. De attól még nem tudnál vele az Indamailben levelezni, hacsak nem veszed meg azt is, vagy adod nekünk a frissen vásárolt domaint. Ez túl sok macerának tűnik.

Nem kristálytiszta ez az aliasod, domained dolog. Miről van szó pontosan?

A mostani emailcímed eleje az aliasod, a @ utáni rész a domained, a legvégén pedig a magyar embereknek járó tartománykód, a ponthu van. A mostani emailcímed tehát így néz ki: aliasod@domained.hu. Az automatikusan neked járó új emailcímben a domained az aliasod és a @ közé ugrik, ponttal elválasztva, a végződése pedig indamail.hu lesz. Az automatikusan neked járó emailcímed tehát így néz ki: aliasod.domained@indamail.hu. Ezt az emailcímet biztosan nem használja más. További lehetőségként dönthetsz úgy, hogy ezentúl is a mostani aliasodat használnád a három állandó domainünk (@indamail.hu, @webmail.hu, @vipmail.hu) közül legszimpatikusabbal a kukac után. Ilyenkor az új emailcímed így nézhet ki: aliasod@indamail.hu, aliasod@webmail.hu, aliasod@vipmail.hu. Persze előfordulhat, hogy ezek közül valamelyik összeállítás már másé vagy éppen te akarsz új aliast. Ami lehet bármi, ami eszedbe jut, legalább 6 karakter, és nincsenek benne speciális írásjelek, ciril, kínai, rovásírott betűk. És nem használja már valaki más. Ilyenkor az új emailcímed így nézhet ki: barmi@indamail.hu, barmi@webmail.hu, barmi@vipmail.hu. Ez az összes lehetőség, ami nem kevés, győzz választani. Segítünk benne azzal, hogy a választáskor megmondjuk, melyiket nem használja már más, így a tiéd lehet.

Azt választottam az Indamailben, hogy nem választok. Kész, ennyi volt?

Küldtünk neked egy emailt, amin keresztül december 31-ig bármikor kiválaszthatod, melyik lehetőség a szimpatikus.

Mi lesz, ha december 31-ig nem választok új emailcímet?

Másnap az automatikusan neked járó emailcímmel és a szokásos jelszavaddal gond nélkül be tudsz lépni az Indamailbe. Az automatikusan neked járó emailcím így néz ki: aliasod.domained@indamail.hu

A mostani emailcímemmel lépek be kommenteléshez, blogoláshoz, vagy ahol éppen kell. Hogy lépek be ezután?

Amint kiválasztod és elfogadod az új emailcímedet, használhatod az Indamail kezdőoldalán, és mindenhol, ahol Indapass kell a belépéshez. Ha azt választod, hogy nem választasz új emailcímet, december 31-ig a mostani címeddel ugyanúgy be tudsz lépni, ahogy eddig, utána viszont csak az automatikusan neked járó emailcímmel és a szokásos jelszavaddal tudsz belépni az Indamail kezdőoldalán, és mindenhol, ahol Indapass kell a belépéshez. Az automatikusan neked járó emailcím így néz ki: aliasod.domained@indamail.hu 

Bonyolíthatom a dolgot azzal, hogy a belépéshez másik emailcímet adok meg?

Simán. Bármikor megadhatsz másik, létező emailcímet az Indapassban itt. Ha így teszel, a továbbiakban azzal lépsz majd be az Indamail kezdőoldalán, és mindenhol, ahol Indapass kell a belépéshez. Amúgy bármi lehet az Indapasshoz tartozó új emailcímed, kivéve persze egy másik indamailes címedet, hiszen az már maga egy Indapass, meg persze olyan emailcím se jöhet szóba, ami már létező Indapass. Ha újat is adsz meg, arra csak a belépéskor lesz szükséged, indamailes levelezésedhez továbbra is az indamailes emailcímedet használod majd.

A mostani címemet valamikor összekötöttem a Facebookommal, azóta azzal lépek be. Ezt most újra meg kell csinálnom?

Nem. Amint kiválasztod és elfogadod az új emailcímedet, ugyanúgy be tudsz lépni Facebookkal az Indamail kezdőoldalán, és mindenhol, ahol Indapass kell a belépéshez, mint eddig.

Nem is tudtam a facebookos belépésről, de érdekel. Hol tudom beállítani?

Az Indapassban, itt

Eltűnhetnek a leveleim?

Attól, hogy kiválasztod és elfogadod az új emailcímedet, biztosan nem. Akkor sem, ha nem választottál, hiszen a postafiókodat nem érinti a váltás.

Mi lesz az emailekkel, amiket a mostani címemre küldenek?

December 31-ig gond nélkül megérkeznek. Amint kiválasztod és elfogadod az új emailcímedet, te már azzal küldesz emailt, így a válaszlevelek biztosan eljutnak hozzád. Új emailcímedről addig is egyszerűen értesítheted barátaidat és üzletfeleidet. A mostani címedre küldött leveleket december 31-ig akkor is megkapod, ha azt választod, hogy nem választasz új emailcímet. December 31. után nem kapod meg a korábbi címedre küldött leveleket.

A mostani címemmel szoktam belépni a Facebookra. Az újjal is menni fog?

Csak akkor, ha ezt ott beállítod, miután az Indamailben kiválasztottad és elfogadtad az új emailcímedet. Ha azt választod, hogy nem választasz új emailcímet, december 31. után még mindig beállíthatod az automatikusan neked járó emailcímedet a Facebookon is. Az automatikusan neked járó emailcím így néz ki: aliasod.domained@indamail.hu.

Vajon hol regisztráltam a mostani címemmel szerte az interneten?

Amelyiktől találsz emailt a Közösségi mappádban, ott biztosan. A mappa az utóbbi 30 nap 100 levelét tárolja, ha régebben voltál aktív valahol, az arról kapott emailt már nem találod ott. Ahol regisztrálhattál a mostani címeddel, elsősorban a közösségi oldalak, videómegosztók, társkereső szájtok. Sok oldal a regisztrációért cserébe ingyen ad (vagy regisztrációt kér, hogy adjon) fotókat, grafikai fájlokat, hangmintákat, e-bookokat, kuponokat, belépőket, tárhelyet, tartalmat, letöltést, tesztvezetést, vagy csak egyszerűen saját profilt repjegyvásárláshoz, tartalomfogyasztáshoz, az Alibabánál, a Vaterán, vagy a Booking.comon. Használhatod a mostani címedet a közműszolgáltatóknál, a mobilszolgáltatód mobilapplikációjában, a kormányablaknál, a netbankodhoz. Lehet az Apple ID-d, Google Play-azonosítód, ezzel érheted el a Netflixet, belépéshez kötött üzleti oldalakat, árlistákat, és jópár egyéb szájtot. Ezeknek jó eséllyel nyoma van a levelezésedben, nézd át értük az emailjeidet! No, meg az appokat a mobilodon.

Annyira megszoktam a mostani emailcímemet, most jegyezhetem meg az újat?

Igen. Ha az automatikusan neked járó új emailcímet választod, nem lesz nehéz. Ha más mellett döntesz, írd fel, mentesd el a böngésződdel, amikor az első belépéskor rákérdez, hogy elmentse-e, küldj vele egy másik címedre emailt, küldj vele másoknak is emaileket, hogy náluk is meglegyen.

Mi lesz, ha elfelejtem az új emailcímemet, és nem tudok majd belépni?

Ha az automatikusan neked járó emailcímet választottad, elég ha tudod majd a mostanit, hiszen az automatikusan neked járó emailcím így néz ki: aliasod.domained@indamail.hu. Ha mást választottál, bármikor kérhetsz jelszóemlékeztetőt. Ahhoz viszont mindenképpen állíts be egy másik emailcímet, amire küldhetjük a belépéshez szükséges segítséget. Ezt itt tudod beállítani.

Szerintetek mi lenne a legegyszerűbb nekem?

Ha az automatikusan neked járó emailcím mellett döntenél. A mostaniból van összerakva, ezért nehezebb elfelejteni, azonnal be tudsz vele lépni az Indamail kezdőoldalán, vagy bárhol máshol, ahol Indapass kell a belépéshez. December 31-ig már az új emailcímeddel küldöd az emaileket, de még azokat is megkapod, amiket a korábbira küldtek neked. Jut időd végignézni, hogy hol vagy regisztrálva a korábbi címeddel, és mindenhol megadhatod az újat. December 31. után pedig amúgy is ezt kapnád meg a mostani helyett. Az automatikusan neked járó emailcím így néz ki: aliasod.domained@indamail.hu.

Megkértetek, ezért új emailcímet választottam a freestartos helyett. Most mégis visszaadnátok, miért?

Egy gombnyomásnyit hibáztunk, a többit pedig a gépekre bíztuk. A freestart történelmi doménünk, az Indamail őslakosai az idők kezdete óta használják. Ragaszkodnak megszokott emailcímükhöz, mi pedig ragaszkodunk hozzájuk, hozzád. A program, aminek az volt a feladata, hogy az Indamailből kikopó-kikerülő doménekkel levelező felhasználóinknak biztosítsák a levelezésük zavartalan működését, azonnal birtokba vehető új emailcímmel, gondolkodás nélkül teljesítette feladatát. Mire észbe kaptunk, te már kiválasztottad az új emailcímedet, pedig nem kellett volna leadnod a régit. Tanultunk a hibából, nem tudjuk meg nem történtté tenni, de kidolgoztuk a visszautat régi címedhez. Ha szeretnéd visszakapni korábbi címedet, egy kattintásodba kerül, miután belépsz az Indamailbe. 

Nem találtál választ? Írj nekünk! Írok nektek!
süti beállítások módosítása